Wie ben ik?

Ik ben Arjan Dijkema (43) uit Zwolle. Na mijn studie Journalistiek aan Hogeschool Windesheim heb ik van 2005 tot eind 2019 als online redacteur gewerkt op de nieuwsredactie van de NOS in Hilversum.

Daar schreef ik nieuwsberichten, werkte ik interviews uit tot achtergrondverhalen of schreef ik liveblogs over actuele nieuwsgebeurtenissen.

Hier moet je bijvoorbeeld denken aan de aanslagen in Parijs, Brussel en Barcelona of stakende boeren en winterweer. Ook monteerde ik video’s voor zowel het NOS Journaal als voor nos.nl.

Bij Gemeente Amersfoort richt ik me vooral op het online adviseren en het (her)schrijven van toegankelijke webteksten.

3333-Ina Vrinssen fotografie-100

De belangrijkste lessen die ik in al die jaren heb geleerd? Snel tot de kern komen van de boodschap en schrijf het zo op dat iedereen het snapt. Spreektaal dus en geen formeel gedoe. Ervaringen die ik graag bij bedrijven/ instellingen/ zzp’ers wil inzetten bij het schrijven van hun unieke verhaal.

Betrouwbaar

(Oud)-collega’s omschrijven mijn werkwijze als betrouwbaar, rustig, doordacht en gedreven. Iemand met zelfkennis en humor die het onderste uit de kan haalt om tot het beste resultaat te komen.

Contact

Interesse? Neem dan hier contact met me op!